Stadswandelingen Grave

Stadswandelingen Grave

Introductie

Wij heten je van harte welkom in het fraaie historische stadje Grave; de enige stad in het Land van Cuijk en parel aan de Maas. Het is mogelijk om uitgebreid kennis te maken met de verschillende bijzondere bezienswaardigheden, die Grave te bieden heeft. Je kunt de historie van Grave op eigen gelegenheid verkennen aan de hand van de folder: wandelen in historisch Grave. Nog interessanter is het om de rondwandeling te maken onder leiding van één van onze enthousiaste en goed geïnformeerde stadsgidsen. Je vraagt zelf een tijd en datum aan op de pagina: reserveren ; wij vragen daarna bij de gidsen na wie er ruimte heeft in zijn/ haar agenda. Onder normale omstandigheden mag de groep uit maximaal 25 personen bestaan. De prijs van de basis wandeling is 5,50 per persoon. Naast de basis wandeling zijn er een aantal aanvullingen mogelijk. Echter je kunt maar 1 aanvulling per wandeling kiezen.

In de maanden juni t/m september kunt u op dinsdag- en zaterdagmiddag aansluiten bij de zogenaamde zomerstadswandeling o.l.v. een enthousiaste stadsgids. Echter dan kunt u geen aanvulling op de wandeling aanvragen.
Start: 14.00 u. bij het Toeristisch Informatiepunt/ Tourist Information Grave in het historisch stadhuis.
Duur van de wandeling: ongeveer anderhalf uur.
Kosten € 4,50 p.p. Kinderen t/m 12 jaar gratis.
Min. Aantal deelnemers: 2, max. 10 per gids.

Verdere informatie zoals duur van de wandeling, prijzenoverzicht en aanmelding vind je op de pagina reserveren.

Voor informatie kan je ook contact opnemen met Toeristisch Informatiepunt Grave tel: 0486-870067 of via email: toerismegrave@outlook.com

In alle gevallen geldt: zolang er coronamaatregelen gelden, zullen wij ons daarnaar te richten.

Aanvullingen op de wandeling

Gildekamer

Tijdens de werkzaamheden aan de restauratie van de Hampoort in 1990 kwam aan het licht, dat het grote poortgebouw zeer waarschijnlijk gebouwd is tegen het “bijgebouwtje”. Het is (nog) niet bekend, welke functie dat gebouwtje had. Het is op dit moment in gebruik als de gildekamer van het Cloveniers Gilde. De prijs van deze aanvulling is 1,00 per persoon.

Gildekamer

Sint-Elisabethkerk

De Elisabethkerk, hoewel nog altijd indrukwekkend van afmetingen, mist het westelijke deel, zodat ze voornamelijk nog uit koor en dwarspand bestaat. In 1971 werd de kerk vanwege haar slechte staat gesloten en in 1974 begon men met de restauratie. In 1981 werd de kerk weer in gebruik genomen. De prijs van deze aanvulling is 1,25 per persoon.

Sint-Elisabethkerk

Kazematten

Het Graafs KazemattenMuseum is een initiatief van Stichting “Graeft Voort” en een onderdeel van het Graafs Museum. In het Graafs KazemattenMuseum wordt een beeld gegeven van de Tweede Wereldoorlog in de omgeving van Grave. In kazemat Noord wordt een beeld gegeven van de situatie op 10 mei 1940 en wat er tijdens de voorafgaande mobilisatie en bezetting tijdens de Tweede Wereldoorlog in Grave gebeurde. De prijs van deze aanvulling is 1,00 per persoon.

Kazematten

Onderaardse gang

De Hampoort is een monumentaal poortgebouw uit 1688 van de vestingstad Grave. Je kunt onder begeleiding van een gids, een bezoek brengen aan dit prachtige poortgebouw. Maar onder dit gebouw ligt iets bijzonders: een uitgebreid gangenstelsel ondergronds. De gids neemt je mee naar door deze onderaardse gangen, die voor en onder de Hampoort lopen. De prijs van deze aanvulling is 1,00 per persoon.

Onderaardse gang